31 січня 2008 р.

Великодні Яйця Microsoft XP (Easter Eggs)

Великодні Яйця (Easter Eggs)

Деякі продукти Microsoft містять Великодні Яйця (Easter Eggs). Так називають офіційно не задокументовані можливості (часто дивні та несподівані для користувачів) програм.
Отож поки Microsoft XP ще залишається найпопулярнішою операційною системою, хотілося б кілька з його Великодніх Яєць описати.

Особливість Блокноту (Notepad)

Для того, щоб побачити це яйце, виконайте наступні дії:
  1. Відкрийте Блокнот (Notepad).
  2. Наберіть чотири слова, розділяючи їх пробілами: перше слово має складатись з чотирьох букв, настуних два - з трьох і останнє - з п'яти.
  3. Не натискайте "enter" в кінці.
  4. Збережіть файл.
  5. Закрийте Блокнот.
  6. Відкрийте файл
Впізнаєте текст? Отож-бо:)

Великоднє Яйце у грі Freecell (Freecell Easter Egg)

"Freecell" - одна зі стандартних ігор у Microsoft XP. Далі приводжу скріншот гри та пояснення, як відтворюється сама цікавинка.Великодні Яйця Microsoft XPПід час гри натисніть одночасно Control, Shift та F10. З'явиться діалогове вікно "User-Friendly User Interface" з текстом що робити далі. Якщо ви клікнете Abort - то після подвійного кліку на будь-якій карті гра закінчиться вашою перемогою.

Робочий стіл (Desktop)

Підозрюю, що більшість корисувачів Microsoft XP досі не помічали цього.. Все, що потрібно - мати дефолтний робочий стіл (а саме шпалери - wallpaper Microsoft XP). Щоб їх отримати, виконайте наступні кроки:
  1. Зайдіть на Control panel -> Display properties->Themes.
  2. Виберіть тему (Theme) Windows XP.
  3. Натисніть Ok.
Тепер вуаля - уважно дивимось у правий верхній екрану. Там буде велика хмара, а ліва часитна хмари на щось схожа, чине так? Це обличчя дивиться на вас..