30 січня 2008 р.

Безпека в документах 2007 Office

У системі Microsoft Office 2007 потенційні загрози безпеці за замовчуванням деактивуються. Якщо відкрити документ Microsoft Office, який містить потенційне джерело ризику, в рядку повідомлень під стрічкою буде показано повідомлення системи безпеки.

Щоб отримати більше відомостей в документах Microsoft Office 2007 та дозволити деактивований код, зокрема макроси, виконайте наступні дії:

  1. Натисніть кнопку Параметри у рядку повідомлень. Відкриється діалогове вікно Параметри безпеки Microsoft Office.
  2. Огляньте діалогове вікно. У ньому наведено такі елементи:
    • Опис ситуації з файлом.
    • Відомості про чинність цифрового підпису.
    • Шлях до файлу документа: іншими словами, місце його зберігання.
    • Відомості про цифровий сертифікат, використаний для підписання файлу. Виберіть посилання Показати дані підпису, щоб отримати більше відомостей та переглянути дані цифрового сертифікату. Ще докладніші відомості можна отримати, натиснувши кнопку Переглянути сертифікат.
  3. У нижній частині діалогового вікна перелічено варіанти подальших дій:
    • Допомогти в захисті від невідомого вмісту. Якщо вибрано цей варіант, макрос залишається забороненим. Це найбезпечніше рішення.
    • Дозволити вміст. Виконання макросу буде дозволено лише цього разу. Перш ніж вибирати цей варіант, слід перевірити походження файлу та з'ясувати, чи ймовірна присутність вірусу в ньому.
    • Довіряти всім документам від цього видавця. Цей варіант означає, що видавця буде додано до вашого списку надійних видавців. З цього моменту весь вміст від цього видавця вважатиметься надійним, і в рядку повідомлень не пропонуватиметься вибрати дозвіл або заборону.

      Примітка. Якщо макрос не підписаний, цей варіант недоступний.

    Вирішувати вам: що ви збираєтеся робити? Наприклад, якщо макрос створено добре знайомою вам людиною, це зовсім інша справа, ніж файл, завантажений з веб-сайту в Інтернеті. Зрештою, усі рішення стосовно довіри приймаються індивідуально. У разі будь-яких сумнівів краще заборонити макрос.

  4. Виберіть потрібний варіант і натисніть кнопку ОК.

    Примітка. Навіть якщо макрос дозволено, ви маєте запустити його в документі. Надання дозволу на запуск не приводить до запуску макросу.