4 жовтня 2007 р.

Хаб

Хаб (hub, repeater, повторювач, концентратор, розгалужувач) - пристрій, що служить для "розгалуження" сигналу в сегменті мережі. Сигнал, отриманий хабом на одному порті, посилюється і передається на всі порти пристрою. Портів може бути мінімум 2, тоді це називається "повторювач" (repeater), найчастіше такі 2х-портові хаби застосовувалися в коаксіальних мережах і служили для "подовження" мережі. При використанні хабів можливі колізії. Хаби вносять певну затримку до розповсюдження сигналу. Хаби, як і мережеві карти, є пристроями 1-го рівня, тобто працюють з мережею на рівні сигналів.

3 жовтня 2007 р.

Автокад (Autocad)

Автокад (Autocad) — система автоматизованого проектування і креслення компанії Autodesk. Сімейство продуктів Автокад є одним з найбільш поширених САПР у світі. Виробник Автокад компанія Autodesk займається розробкою САПР Автокад понад 20 років. За цей час були створені тисячі доповнень і спеціалізовані рішення від сторонніх фірм і самої компанії Autodesk. На даний момент в світі налічується близько 6 мільйонів користувачів Автокад.

В перших редакціях, Автокад використовував примітивні об'єкти (лінії, круги, дуги, текст). Від середини-1990-х років, Автокад підтримує об'єкти через його C++ програмний інтерфейс. Сучасний Автокад включає повний набір інструментів для моделювання та 3D графіки. Автокад підтримує ряд інтерфейсів: AutoLISP, Visual LISP, VBA, .NET та ObjectARX.

Автокад останніми роками забезпечив підтримку DWF, цей формат розвинувся і просувається Autodesk для зберігання даних САПР.

Автокад LT (Autocad LT)

Автокад LT (Autocad LT) є "врізаною" версією Автокад. Автокад LT коштує менше (близько $900 проти близько $4,000 для повного Автокад). Автокад LT версія також доступна для купівлі в магазинах з продажу комп'ютерів і супутніх товарів, на відміну від Автокад, який продається виключно офіційним дилером Autodesk.